Следвайте ни

Стефан Дивеков намери и върна портфейл на сираче

viber icon

Жител на Черногорово намери и върна портфейл на момиче с лични документи и близо 3000 лева. Кметът на селото Димитър Вринчев се свърза с редакцията на "Марица", за да разкаже красивата история за доброто. 

Главният герой в нея е Стефан Дивеков, местен жител, известен сред съселяните си като добряк и почтен човек. Като такъв се проявил и в този случай. Откривайки портмонето на автобусната спирка, дори не посмял да го отвори. Веднага го занесъл в кметството.

"Бях повече от възхитен от добротата на този човек! - с искрено уважение казва Димитър Вринчев. Заедно преброихме парите, а после си помислих, че те на никого не биха били излишни и ако беше някой безсъвестен човек, щеше да си ги задържи. Стефан Дивеков обаче не си е и помислил за това, даже не проверил какво има в портмонето".

А то съдържало 1250 евро и 135 лева.

Кметът веднага се обадил на кварталния полицай и направил проверка по личните данни на момичето. Оказало се, че то се казва Десислава Дошкова, на 21 години е и е от Пазарджик. Няма баща, майката е починала, а младата жена живее с баба си. От полицията вече са се свързали с притежателката на портмонето, което скоро ще й бъде върнато.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?