32

Статистици протестираха за по-добри заплати в Пазарджик

На 11 октомври 2023 г. между 8.00 ч. и 8.30 ч. в цялата страна се проведоха протести от служителите на НСИ, организирани от САС „Подкрепа“, София.

Ръководството на НСИ в лицето на г-жа Кристина Захариева - Директор на ТСБ Юг, също подкрепи справедливите искания на служителите от ОСИ Пазарджик и смята, че те са основателни, като присъства на протеста, който се проведе през сградата на ОСИ-Пазарджик. 

Според г-жа Захариева служителите на НСИ - Централно управление и Териториалните статистически бюра, заслужават достойно заплащане, което справедливо отразява високата им професионална квалификация.

Основното искане е да бъде реализирано увеличение на работните заплати на всички работещи в Националния статистически институт, както и да бъде увеличен бюджетът за издръжката на НСИ.

НСИ има нужда от кадри – младите колеги не искат да работят тук, а по-опитните напускат заради ниските възнаграждения, а не защото не си харесват работата. По заплати НСИ е на 114-о място от 120 държавни агенции и комисии, допълни г-жа Захариева.

НСИ е институция, без която на практика държавата не може да функционира нормално. От качеството и навременното разпространение на данните зависят решенията и анализите, свързани с управлението на държавата и нейното успешно развитие и перспектива, както и с осигуряването на благосъстояние за гражданите.  

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?