Следвайте ни

„Старобългарската Коледа“ събра 1 300 лева за болни

Новини от Пазарджик и региона

viber icon

Традиционната „Възстановка на старобългарската Коледа“, организирана във Велинград от местни хотелиери, събра с 30% повече дарения тази година - общо 1 300 лева. Те ще бъдат предоставени за лечение на тежко болни, съобщиха от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.

Събитието беше вчера, като в същия ден в курорта се проведоха още две благотворителни събития, също организирани от местния туристически бизнес и Сдружението на хотелиерите.

Акцията „Да няма гладни на Коледа“ подари на много от бедните топла храна с месо, зеленчуци, плодове, сладкиши. Организаторите не бяха забравили да осигурят също хубава музика и напитки.

За пръв път в родопския град бе открита и къщичка, в която се продават изделия, изработени от майки на деца с увреждания. Инициативата за това е на един от местните големи хотели, чието ръководство подава ръка на родителската организация „Оле, мале“.

Целта е да се даде на такива семейства място, където да продават ръчно изработени от тях изделия и така те да получат шанс за по-добър живот. Къщичката е част от градския коледен базар в центъра на курорта, до „Чашата“. Ще работи всеки ден от 10.00 до 18.00 часа до 6 януари.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?