Следвайте ни

Старата детска клиника става модерен жилищен комплекс

viber icon

Някогашната детска клиника на МБАЛ Пазарджик до 2 години ще се превърне в модерен жилищен комплекс, научи "Марица".

Тя престана да функционира реално преди 12 години за сметка на основно ремонтираните Първо и Второ Детско отделение в МБАЛ „Пазарджик" АД, които бяха оборудвани с модерна апаратура, осигурена основно от централизирани доставки на МЗ, а друга част - със средства на инициативата „Българската Коледа" и чуждестранни спонсори - «Червен Кръст" - Германия, „Ротари клуб" -България-Германия.

В последствие сградата на детската клиника запустя, потъна в разруха и стана дом на наркомани и клошари. До преди да я продаде на частен инвеститор през миналата година обаче, МБАЛ - Пазарджик трябваше да плаща данък сгради и застраховка.

Решението за продажбата на клиниката стана факт след писмо от  Здравното министерство, с което бе указано, че всички търговски дружества, които имат  неоперативни имоти, а последните са в тежест и носят загуби трябва да бъдат продадени. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?