Спряха изграждане на ВЕЦ в коритото на река

Държавата се намеси и спря нерегламентирано и незаконосъобразно изграждане на Водно-електрическа централа(ВЕЦ) в контура на река Чепинска, в дефилето между село Варвара и Велинград, научи "Марица".

Обекта се намира до находището за минерална вода между две къпални, в местността Варварски минерални бани. 

През месец март кметовете на съседните села Варвара, Ветрен дол, Семчиново и Симеоновец – Димитър Деянов, Димитър Христосков, Пламен Темелков и Богданка Атанасова, изпратили по компетенция до земеделското министерство сигнал и подписка, подкрепена с парафи на местни жители срещу изграждането на въпросния ВЕЦ.

Местните жители определили строежа като „опит за обсебване на имот държавна собственост, с цел задоволяване на частни интереси”. 

„Видно от приложените към преписката материали, компетентните органи органи установили, че два поземлени имота в горски територии са засегнати от незаконосъобразни действия от страна на юридическо лице.”, се казва в отговор на зам.-министърът на Земеделието, храните и горите - Атанас Добрев. 


Той съобщава още, че по същата проверка вече е отменена Заповед на началника на СГКК – Пазарджик, като така се прекратява производството по изграждане на въпросния ВЕЦ, започнат въз основа на некоректни документи, издадени от „Басейнова дирекция”- Пловдив. 
Припомняме, че от същата институция упорито отказваха на Община Септември да разработи въпросното находище, за което в момента има висящ съдебен спор. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?