Следвайте ни

Спор за родителски права ескалира в истинска война

Прокурор и съдия-изпълнител поемат случая на дете след сигнал за побой

viber icon

Жестоките съдебни спорове между двама родители, борещи се за родителските права над петгодишната си дъщеричка, прераснаха в истинска война, в която се намесват няколко институции, включително социални служби, прокуратура и съдебен изпълнител. Майката и бащата взаимно се обвиняват в насилие над детето, всеки от тях настоява, че при другия то е в риск.

 

Семейните войни започват още при развода през април 2019 година, разказва Иванка. По думите й, тя напуснала Петър, защото той вдигал скандали, не й давал да работи и дори се опитал да я удари. Мъжът губи до момента делата в съда, припомня бившата му жена, като допълва, че по всяко от досегашните дела е имала достатъчно доказателства срещу него. Смята, че той не иска детето, а иска да я тормози, тъй като тя има връзка с друг човек и второ дете от него.

Петър също казва, че е виждал бившата си жена да бие детето, а на 6 септември 2019 година го взел със съмнителни синини. Завел го при съдебен лекар, който дава становище, че кръвонасяданията са от тъп твърд предмет и са причинила болка и страдание. 

Сезирани са и експерти от "Закрила на детето", пред тях момиченцето казва, че не иска при майка си, защото я бие, и определя мъжа, с когото тя живее, като лош.

След този случай Петър отказва да върне детето на майката. Тя се е обърнала към съдия-изпълнител, предстои с негова помощ да си вземе дъщерята на 25 февруари. Бившият й мъж пък е внесъл жалба в Районната прокуратура, където вече тече проверка.

"Искам да отгледам детето си и то да бъде в безопасност - казва Петър. - Тя е на пет и не лъже. И пред социалните, и в "синята" стая си призна, че майка й и приятелят й я бият. Приложил съм всички документи, но засега губя делата. Не смятам обаче да се отказвам."

Иванка пък е категорична, че не е била дъщеря си и че тя се разбира чудесно с новия й партньор. По думите й, приложените от Петър документи не отразяват истината,

били извадени с връзки. А момиченцето било уговорено какво да казва пред социалните. Искало да бъде при баща си само защото той всичко му купувал.

"Това не е родител!", възмущава се Иванка. Преди време тя извадила срещу него ограничителна заповед, след като отишъл на работата й и вдигнал скандал. 

Мъжът пък продължава да настоява социалните служители да проверят дали бившата му жена има условия да отглежда дъщеря им и дали не се нуждае от мерки за допълнителна закрила.

А от прокуратурата се очаква да се произнесе дали спрямо детето има извършено престъпление.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай