Следвайте ни

Спират протестите в Братаница, ако обезопасят пътя

viber icon

От тази вечер протестите и блокадите на центъра в Братаница, където преди дни на пешеходна пътека загина нелепо 8-годишно момиченце, временно се преустановяват. Това са предложили близки на детето, което бе пометено от служебна кола на МВР, шофирана от служител на ГДБОП, който изпреварил спрелите да дадат път на пресичащи деца коли, защото бързал за оперативка.

Повод за туширане на напрежението стана предложението на Тодор Попов Община Пазарджик да изгради издигната пешеходна пътека, макар че пътят е републикански и би трябвало това да направи АПИ. В понеделник представители на селото са поканени на разговори със служители на ведомства, от които зависи да бъдат изпълнени техните искания.

Жителите на Братаница от години настояват пътят да бъде обезопасен. Не приемат оправданията на АПИ, че има добра маркировка и пътни знаци. След като те не се спазват, а водачите карат през селото като по магистрала, очевидно това не е достатъчно. Потвърждават го многото инциденти, както и няколкото невинни жертви само в последните 2-3 години.

Затова хората искат да бъдат направени поне три издигнати пешеходни пътеки на места, където повече се пресича натовареното шосе, да бъдат поставени камери за контрол на скоростта и да има постоянно полицейско присъствие, защото само то кара шофьорите да карат по правилата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?