Следвайте ни

Спешно ремонтират водопровод в Ракитовска община

viber icon

Общинските съветници в Ракитово одобриха на извънредното си заседание на 21 септември 2020 г. предложение за спешен аварийно-възстановителен ремонт на външен водопровод от местността «Сютка» в участъка в местността «Бошнов чарк». Ще бъдат подменени етернитовите тръби с полиетиленови с висока плътност. Парите ще бъдат осигурени от капиталовата програма в бюджета на община Ракитово и са в размер на 96 685 лв. Кметът Костадин Холянов направи това предложение заради зачестилите аварии и нарушеното водоподаване на питейна вода на населението, живеещо във високата зона на града, за да могат хората в този район да имат вода и живеят в нормални битови условия. Част от осигурената сума за финансиране бе предвидена за реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа - ул. «Дунав» в Ракитово.

На основание чл.60, ал.1 от АПК Община Ракитово, Общински съвет Ракитово във връзка със започване строително монтажните работи, допуска предварително изпълнение на решението от деня на приемането му.

Гласувано бе и предложение Община Ракитово да кандидатства за финансиране на проект за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа. Финансирането ще бъде от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Съгласно проекта предстои да бъдат реконструирани тръбопроводи по 6 улици: „Иван Клинчаров“, „Родопи“, „Огоста“, „Баба Неделя Петкова“, „Хремчица“ и „Парка“.

Съветниците дават съгласие кметът на общината да вземе всички необходими решения в границите на своите правомощия относно подготовката, окомплектоването на документацията и инвестиционния проект, както и провеждането на всички процедури по реда на ЗОП, необходими за кандидатстването и последващата реализация на проекта.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?