Следвайте ни

Спешно! Онкоболният Георги се нуждае от кръводарители

viber icon

Онкоболният Георги Арнаудов е приет тази сутрин в отделението по хематология на МБАЛ „ХИГИЯ-СЕВЕР“ в Пазарджик, съобщиха негови близки приятели от групата "Да помогнем на Георги". Той се нуждае от спешно кръвопреливане поради рязко спадане на кръвните показатели.

Спешно се търсят кръводарители.

Даряването на кръв може да бъде направено в Кръвна банка на МБАЛ-Пазарджик на 5 юни/петък/ от 7.30 до 13 ч. Отделението по транфузионна хематология се намира на 4-тия етаж в основната сграда на държавната болница.

Необходимо е желаещите да са на възраст от 18 до 65 години и да са здрави. Важно при даряването е да се каже, че кръвта е за Георги Арнаудов.

Младежът трогна не само хората в родния си град Пазарджик, но и далеч извън пределите на региона в началото на миналата година. Тогава е диагностициран със Сарком на Юинг. Това преобръща живота му. Не постъпва в университета, където е приет, защото се налага да започне борба за живота си.

От месец август борбеният младеж започва химиотерапии. През септември стартира и дарителска кампания за събирането на средства за неговото лечение. Тя беше най-успешната, провеждана някога в града ни - за кратко време парите за лечение на момчето бяха събрани. Терапията му е в китайската болница "Фуда" в град Гуанджоу, откъдето се завърна наскоро след поредния курс на лечение.

Междувременно момчето напук на всички трудности не спираше да демонстрира дух на победител и да ни се усмихва от всяка своя снимка.

Нека му помогнем да се възстанови и да има отново пълноценен и независим живот!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?