Следвайте ни

Спешна помощ изпраща починалия от COVID колега

Медици искат повече грижа за безопасността им по време на работа

viber icon

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ ще изпрати днес по последния му път починалия вчера шофьор на линейка Олег Пенов. Човекът издъхна следобед след получили се усложнения от коронавирусна инфекция. Ритуалът за последно сбогом ще бъде от 11,00 часа при болничния параклис "Свети Панталеймон", съобщи в социалните мрежи директорът на структурата д-р Борис Манев.

"Дано отиваш в един по-добър свят! Но твоята доброта и отговорност ще останат завинаги в нас, Олег!" - гласи прощален коментар за издъхналия човек.

Служителят е дал положителен тест в началото на тази седмица, след което от РЗИ са организирали масово изследване на всички контактни с него хора от екипа. Така е открит още един заразен шофьор на линейка. Той чул новината на път към Панагюрище, където бил изпратен да закара болен с COVID-19. Преценил, че е по-добре да остане в тамошната болница, за да не подлага на риск живота и здравето както на близките сиу така и на своите колеги от пазарджишкия спешен филиал. За момента е в добро състояние, панагюрските медици полагат грижи за възстановяването му. И двамата мъже са около 60-годишни.

От коментарите на хора от екипа се усеща недоволство заради недостатъчните мерки за безопасността на медиците в Спешна помощ, които не само са на първа линия, но и ходят при всякакви хора на адреси. Става ясно, че във филиала работят около 65 човека, а не всички са изследвани след откриването на COVID-19 в екипа.

Пред "Марица" директорката на РЗИ д-р Фани Петрова поясни, че практиката е да се тестват само контактните и няма как да бъде карантинирана цяла здравна структура с толкова важна роля. Днес се очакват резултатите от още проби, взети вчера и изпратени в Националната референтна лаборатория.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?