32

Спецполицай обжалва присъда за убито на пътя дете

Делото за прегазената в Братаница Моника влиза в Апелативния съд

Процесът за жестоката катастрофа в Братаница със загинало 7-годишно момиченце влиза в Апелативния съд в Пловдив. Първото му заседание на втора инстанция предстои днес от 9,00 часа.

Въззивното дело е образувано по жалба на бившия вече спецполицай Владимир Панайотов, който получи от Пазарджишкия окръжен съд 4 години и 8 месеца лишаване от свобода и отнемане на книжката за 6 години. На фаталния 19 юли 2021 година той пътувал през Братаница със служебен автомобил на Областната дирекция на МВР. Изпреварил спрели да дадат път на две дечица коли и блъснал едното от тях - 7-годишната Моника Стоименова. Момиченцето издъхнало на място.

След инцидента мъжът изгуби работата си в сектор "Борба с организираната престъпност", а в началото на април получи ефективна присъда от пазарджишките магистрати. Тогава се разбра, че бившият вече униформен служител в момента работи като брокер на недвижими имоти.

Делото в Пазарджик протече само в едно заседание, след като Панайотов призна вината си и всички обстоятелства от обвинителния акт. Тогава не даде отговор на въпроса дали възнамерява да обжалва, но явно по-късно е решил да се възползва от правото си.

Почернените родители на Моника пък досега не са предявили никакви претенции за обезщетения. Те поискаха единствено справедливо наказание.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?