Следвайте ни

Специалисти от КОЦ Пловдив преглеждат безплатно в Стрелча за рак на гърдата и на маточната шийка

viber icon

В месеца на борбата с рака на гърдата и рака на маточната шийка най-добрите специалисти от КОЦ Пловдив ще проведат безплатни прегледи в град Стрелча. За това информираха от здравното заведение. Консултациите ще се извършат в местната поликлиника на 24 и 25 октомври от 10:00 часа от д-р Парашкев Цветков - специалист по хирургия и онкология, д-р Росен Петков - специалист по акушерство и гинекология и д-р Славея Измирлиева - специалист по образна диагностика.

Инициативата ще се реализира със съдействието на община Стрелча и фондация "Грижа за живот България". Октомври е световният месец за борба с рака на гърдата. Това заболяване е сред най-опасните за жените и профилактиката е един от начините да бъде открито навреме и успешно излекувано.

Ракът на маточната шийка е един от най-често срещаните видове рак у жените в цял свят. Човешки папилома вирус (Human Papilloma) е причинител на рак на маточната шийка и е истинско предизвикателство за научния свят със своите повече от 200 разновидности.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?