32
Следвайте ни

Солна стая и зали за рехабилитация заработиха в Септември

viber icon

Зала за електролечение, друга за лечебна физкултура, солна стая и зала за ароматерапия и масажи вече работят в Медицинския център в Септември. Новите придобивки в общинското лечебно заведение бяха официално открити в петък с водосвет, отслужен от местния свещеник Йордан Василев.

В присъствието на управителката д-р Мая Влайкова, екипа на медицинското заведение и кметицата на Община Септември Васка Рачева бе прерязана лентата на поредните придобивки за пациентите.

Безспорно най-иновативната от откритите придобивки в Медицински център - Септември е така наречената Солна стая. Тя е напълно оборудвана, като разполага с всички необходими пособия за извършване на солна терапия. Последната е начин за подобряване на здравето като въздейства в три аспекта на дихателни, кожни заболявания и психически разстройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи (Халотерапия). Чрез модерна технология (халогенератор) в стаята се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло.
От нея се влияят различни заболявания, като астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции, алергии, дерматит, псориазис, хронична умора, стрес слаба имунна система ,както и много други.

Пациенти подсказали нуждата и от такава здравна услуга – след първата вълна от коронавирусни инфекции много преболедували търсели помощ за последици в дихателната система, сърдечно-съдови проблеми, неврологични оплаквания, разказа управителката на общинското лечебно заведение д-р Мая Влайкова.

Солната стая е с интериор като пещера, за да е атрактивна за децата, които се нуждаят от такава терапия. Част от нея ще бъде и музикотерапията, а в зоната за релакс и малки, и големи ще преодоляват стреса от пандемията – един също много тежък проблем в натегнатата обстановка около пандемията.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?