32

Социални служители започнаха проверки за четирите отровени деца

Информацията до момента сочи, че по-скоро става дума за битови инциденти, но проучванията продължават

Социални служители започнаха проверки по четирите случая на деца, които бяха приети в Областната болница с различни отравяния. Най-малкото от тях - 25-дневно бебе, е пострадало след мазане с аспирин, другите - след поглъщане на бензин, мастика и хапче за кръвно. За инцидентите се разбра, след като от пресслужбата на болницата разпространиха информация по темата в медии, а от дирекцията “Социално подпомагане“ в Пазарджик са се самосезирали и са започнали проверки.

Проведени са разговори със семействата на четирите пострадали деца. Направени са и проучвания във връзка с всеки от четирите инцидента. Разговаряно е и си медиците, които са лекували малчуганите за техния здравословен статус и за това какви специфични грижи трябва да бъдат осигурени оттук нататък.

За момента информацията и по четирите случая говори по-скоро за битови инциденти. Социалните работници са припомнили на семействата да бъдат по-бдителни за опасни вещи и предмети, както и да не се предоверяват на недоказани и съмнителни рецепти за лечение. Превантивно за някои от децата ще бъде наложена мярка за закрила в семейна среда.

Припомняме, че четирите деца бяха приети в болницата само в рамките на седмица. Едногодишно момиченце от Бургас е натровено от бензин, който баба му, при която било на гости, му дала погрешка. 11-годишно момиче от Семчиново пък е било с алкохолна интоксикация след изпиване на неизвестно количество мастика. Момиченце на 2 г. и 8 месеца пък пострадало, след като глътнало хапче хлофазолин - медикамент за сваляне на кръвно налягане. А 25-дневно бебе е прието, след като няколко пъти било намазано с бебешко олио, в което бил разтворен аспирин.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?