Следвайте ни

Социален проект осигурява подкрепа за 33 възрастни в Стрелчанско

viber icon

Нов социален проект осигурява грижи и подкрепа в домашна среда за хора в неравностойно положение в Стрелча. За 33 жители на общината със специални потребности ще бъдат полагани грижи в рамките на проекта „Независим и достоен живот” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Настоящият проект обхваща жители на Стрелча и кметствата с увреждания или във възраст над 65 години, всичките с ограничения или невъзможност за самообслужване. 29 лични асистенти ще оказват интегрирани социални услуги в домашна среда на потребителите.
 
Реализирането на проекта „Независим и достоен живот“ на стойност 215 107.20 лева безвъзмездна финансова помощ ще допринесе за подобряване на качеството на живот на хората в нужда, ще облекчи ежедневието на семействата им, ще предотврати настаняването им в специализирани институции и ще осигури заетост на 29 лица в трудоспособна възраст.
 
За една година Община Стрелча е реализирала 11 проекта социални услуги, които обхващат 355 потребители. В социалната сфера вече работят над 100 лица, а докрая на годината предстои разкриване и на още социални услуги.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?