Следвайте ни

Социалдемократи искат ново броене на бюлетини за съветници

viber icon

Партия „Български социалдемократи“ иска повторно преброяване на бюлетините и ревизиране на изборните книжа. Жалбата е внесена в Административния съд от Арлин Антонов като пълномощник на политическата организация.

От съда са изискали протоколите на секционните комисии в почти всички секции без 4 в града и тези в 7 села - Главиница, Говедаре, Априлци, Сбор, Тополи дол, Юнаците и Величково.

Атакувано е решението на Общинската избирателна комисия за избор на съветници от 28 октомври. Поискана е отмяната му като незаконосъобразно и да бъде спряно изпълнението му, но магистратите отказват втората претенция, като се позовават на текст от Изборния кодекс. За да се спре изпълнението, трябва да има опасност оспорваният акт да нанесе значителна или трудно поправима вреда, а доказателства за това не са посочени.

В едно от вече проведените закрити заседания като заинтересовани страни в процеса са конституирани 8 партии и коалиции, издигнали листи за съветници, както и всички вече заклели се 41 общински съветници на Пазарджик. Заличен е само кметът на общината Тодор Попов, който след балотажа се отказа от мястото си в градския парламент.

Делото е обявено за решаване. Очаква се съдът да излезе с решение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?