Следвайте ни

Снимки с Осама Бин Ладен качвали в профилите си последователи на Муса

Новини от Пазарджик и региона

viber icon

Дора ЦВЕТКОВА, "Пазарджишка Марица"

Дейността на ислямския проповедник Ахмед Муса Ахмед е започнала още от 2003 година, когато над къщата му в кв. „Изток” в Пазарджик се развявало знаме с надпис „Държавата е халифат”, разказва пред съда петият от тайните свидетели по делото срещу 14-те, обвинени в разпространение на радикален ислям и антидемократична идеология. Муса имал два профила във Фейсбук – Ахмед Муса и Ебу Муса. Там публикувал проповеди от джамията „Абу Бекир”. В някои говорел срещу гласуването, против демокрацията, против светските закони, коментирал войната в Сирия, свидетелства още 005.
На проповедите идвали вярващи от Пазарджик, Пловдив и Асеновград. Муса признава шериата като основно право, смята християните и евреите за неверници, а шиитите – за по-големи неверници и от тях, твърди още свидетелят. Имамът приканвал хората си да се присъединят към халифата – мястото, където властва шериата.
Профили имали и последователите на Ахмед, които 005 изброява с имената и прякорите им. Те също качвали подобни материали. В този на Стефан Александров-Сюлейман, свидетелят твърди, че е виждал снимка на фотошоп със Стефан и Осама Бин Ладен пред знамето на Ислямска държава. / "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?