Следвайте ни

Снимани бюлетини бяха обявени за невалидни

viber icon

Заснети в тъмната стаичка бюлетини в три секции в Пещера – 9, 11 и 17, са обявени за невалидни. Това се разбира от жалба до РИК, подадена преди час. В нея се твърди, че избиратели са заснели своя вот, това е установено от секционната комисия и бюлетините на тези избиратели са обявени за недействителни по чл.227 от ИК, за което са съставени протоколи от СИК. Както и че са налице груби нарушения на изборния процес, което компрометирало тайната на вота.

От РИК-Пазарджик са се свързали по телефона с председателите на посочените комисии, които са потвърдили, че бюлетините на избирателите, които са заснели своя вот, са обявени за недействителни по чл.227 от ИК, за което са съставени протоколи. Жалбата е оставена без уважение.

Депозиран е и сигнал, че в две секции в Начално училище „Г. С. Раковски“ мъж придружава гласоподаватели под претекст, че са неграмотни и им помага, но всъщност им подсказва с число за коя партия да гласуват. Председателите са уверили РИК, че такъв човек не бил стъпвал в ръководените от тях секции, затова и тази жалба не е уважена.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Tanganga

Tanganga

04.04.2021 | 16:34

Moshno v diviq la la la moshno v diviq.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?