102

След оставките в Хебър: Феновете очакват действия от кмет и съветници

ФК Хебър не може да работи в условията на автопилот. Това е мнението на мнозинството фенове на клуба, изразено под формата на коментари в социалните мрежи. Същите искат намесата на кмета Петър Куленски, който да сложи своите условия на масата пред ръководството на клуба. Посланията се отправят и към всички милеещи за футбола в Пазарджик общински съветници, без значение на тяхната политическа принадлежност.  

Припомняме, че на пресконференция, състояла се преди 3 дни в прес клуб БТА - Пазарджик, шефът на Управата на Хебър Елизар Спасов обяви, че Общината има зелен семафор да предложи свой хора за представителство в УС, като свикване на едно ново събрание е само формалност. 

"И преди, и сега, има готовност от страна на ръководството "1-2-3-5" представители на Общината да влязат в управата. Дори бяхме споделили идея пред Общината като членове на УС да влязат конкретни представители на администрацията - примерно  главният финансист, главният счетоводител или главният юрисконсулт.  Не съм се оженил за този клуб, този клуб е на Пазарджик и неговите фенове", декларира по време на брифинга Спасов. И дебело подчерта: "Когато някой дойде на стадиона, първото нещо, което вижда е Община Пазарджик. Цялата екипировка на клуба гордо се носи от всички, а на нея пише Община Пазарджик!" 

Новата история на футбола в Пазарджик(периода след 1989 г. до днес) е показала, че във всеки един случай, когато атовете се ритат(респ. ръководство на Община и футболен тим) го е отнасял Хебър. 

Така се случи и през 1998г. (президент Георги Джамов), и през 1999 г.(президент Стоян Пешлов) и през 2001 г.(президент Димитър Димитров), и през 2006 г. (президент Евлоги Станоев) и през 2011(президент Борислав Даскалов). 

Хебър няма нито модерния стадион на Ботев, нито фенската маса на грандовете, нито големия спонсор на ЦСКА или Лудогорец(тип бащица), нито куп други дадености за да бъде самодостатъчен и да се оправя без помощта на Община Пазарджик. 

С обявените на пресконференцията преди 3 дни оставки, ръководството на Хебър даде възможност за маневриране по остта футболен клуб - Община. 

Очевидно е, че времето за тънки сметки свърши. Дойде времето за конкретните действия. 

Оцени новината

Оцени новината
2.5/5 от 6 оценки
2.5/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Постна пица

Постна пица

05.02.2024 | 13:59

Кмета има да дава за "подкрепата",няма пари за спорт!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?