32

След апел в мрежите: Осигуриха дърва, лекарства и храна на бедно семейство

Добри хора са осигурили дърва, лекарства и храна на бедно семейство от Черногорово. Жестовете, които двамата възрастни получиха в почивните дни, се случиха благодарение на призиви в социалните мрежи, след които обаче остана и горчив привкус. 

Мнозина са се отзовали на апелите за помощ, след като потребители разказаха в социалните мрежи за трудната ситуация, в която са изпаднали Анка и Коце Пампови. Жената е на легло след инсулт с парализа, страда от диабет, има и сърдечно заболяване. Съпругът ѝ се грижи за нея и се справя с това, но двамата живеят в бедност и нямат пари за лекарства. А ако Анка не приема изписаните медикаменти, има риск състоянието ѝ още повече да се влоши. Домът им е в окаяно състояние. Всичко е изпочупено, старо, занемарено.

Съдбата на възрастната двойка трогна добри хора, но както често става в такива случаи, остават и съмнения. Както и доза обида. В конкретния случай лошият привкус е за кмета на селото - Димитър Вринчев, който публично бе обвинен от благодетелите на Пампови, без да се провери дали думите на Коце, че бил изхвърлен като куче от кметството, са коректни. Както вече писахме в предишен материал по темата, мъжът поискал да получи от местната управа пари и дърва - нещо, което никое селско кметство не може да отпусне просто така. И бил върнат, но не и изхвърлен като куче. Документите за помощи пък така и не занесъл в пълен комплект, за да бъде отпусната някаква месечна сума от социалните служби.

"Никой от дошлите да помогнат не ме потърси, макар че много пъти в групата им поисках среща, коментира Вринчев пред "Марица". Доколкото разбрах, в почивните дни доста хора са гостували на Анка и Коце, осигурили са им най-необходимото. Лошото е, че името ми беше замесено в неща, които не са верни. Не търся извинение и се радвам, че случаят на Пампови предизвика такава реакция - всеки заслужава подкрепа в труден момент. Само ми се ще да припомня, че монетата винаги има две страни", каза още Вринчев. И допълни, че и досега е помагал на Пампови, ще го прави и занапред.  Но - според възможности, защото като кмет дължи еднакво отношение на всички около 2000 души в селото.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?