32

След 8 години чакане: Сърница вече има спешен център

Д-р Асен Меджедиев дари и за изграждането на чешма в градчето

Най-младата българска община - Сърница, вече си има филиал към Спешна помощ. Официалното му откриване беше вчера, като по този повод в курортното градче дойде и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджедиев. Той преряза лентата на спешното звено заедно с кмета на родопската община Неби Бозов.

"За мен е изключителна чест да направя това откриване, защото сърцето ми е в медицината. Това, че сте чакали 8 години, в моите представи е недопустимо. Като лекар с 28 години опит в сферата на медицината и като началник на Спешното отделение в най-спешната болница в България – "Пирогов", за мен този ден е празник. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на откриването на филиала, който ще заработи на 24-часов режим от 2 юни. 

Здравният министър подчерта, че нуждата от изграждането на такъв център е належаща, не само поради труднодостъпното географско местоположение на региона и затрудненото придвижване до най-близкия Център за спешна медицинска помощ (той е на 50 км - б.а.), но и поради факта, че Сърница е курортен център, което значително увеличава броя на населението през туристическите сезони.

"От мое име и от името на жителите на общината благодаря на министъра на здравеопазването и на всички, които спомогнаха за разкриването на филиала" - каза с удовлетворение от поредния успех кметът на градчето Неби Бозов.

Местната общност води борба за разкриване на спешен център от самото обособяване на Сърница като самостоятелна община, което стана на 1 януари 2015 година. 

Заедно с изключително необходимото здравно звено Сърница получи и нова чешма, която също ще припомня за паметното събитие. Надписът на нея гласи, че тя е дар от д-р Асен Меджедиев и Неби Бозов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
така е

така е

30.05.2023 | 11:46

Най-лошото е, че е увеличен броя починали сред хора в активната си възраст между 45-65г. Това говори за лошо здравеопазване, липса на чести безплатни медицински прегледи- задължителни при това, т.е. лоша доболнична помощ. Изобщо лошо управление- и в здравеопазване и при спазване на закони, а и честите ненаказуеми катастрофи с фатални последици, което пак е свързано с неспазване на законите и избирателните наказания. Изобщо навсякъде където погледнеш държавата се управлява зле. Не виждам светлинка в тунела...

Отговори
0 0
стопяваме се от некадърници

стопяваме се от некадърници

30.05.2023 | 11:32

Наистина, цялото орязване на болнични и медицински центрове в малките градчета, та дори и по-големи села, беше не просто глупост, а голямо престъпление. До какво доведе това? Продължителността на живота в Бг да е под 71 год., а бяхме на 78г. Седем години живот на всички бяха отнети. Не всичко е икономика и пестене на пари. Като останеш без хора, за каква икономика и за каква държава ще говорим...Държавата са хората, а не министрите мислещи с числа, но не виждащи хора зад числата. Стопяваме се от лошото управление и от недобросъвестни управляващи.

Отговори
0 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?