Следвайте ни

След 4 години дела: Четат присъдите на обвинените в радикален ислям

viber icon

Присъдите на 14-тимата подсъдими по обвинения в проповядване на радикален ислям предстои да бъдат произнесени днес в Окръжния съд в Пазарджик, съобщиха от ведомството. Последното заседание от процеса, продължил близо 4 години, е насрочено за 14,00 часа.

Ахмед Муса и още 13 лица са обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

В момента Муса е в затвора в Пазарджик. Той има да изтърпи общо четири години "лишаване от свобода", една година по "Първото дело" за радикален ислям и още три по стара условна присъда.

Припомняме, че обвинителният акт срещу 14-те подсъдими беше внесен в съда на 1 юли 2015 г. от Окръжна прокуратура – Пазарджик и три пъти беше връщан от съда, като втория път прокуратурата обжалва пред Апелативен съд – Пловдив, но той потвърди определението на съдия Кристина Пунтева. 

Обвиняемите бяха задържани при акци​я на прокуратурата и ДАНС, проведен​а на 25 ноември 2014 г. и на 31 март 2015 г. в областите Пазарджик, Пловдив и Смолян.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?