32

Слави и „Ку-Ку бенд“ скараха бивш и настоящ кмет

Бивш и настоящ кмет на Панагюрище влязоха в задочен спор чрез социалните мрежи заради съдържанието на градското празненство за запалване на коледните светлини. Повод за пререканията станаха няколко хард парчета на Слави и „Ку-Ку бенд“.

"Днес на историческия площад „20 април“ - символ на българщината, със зурни и кючеци бе дадено началото на Рождественските празници - написа бившият кмет Никола Белишки. - С чалга, като в евтина кръчма, започнаха дните на смирение и надежда, в които ние, християните, очакваме най-светлия, най-чистия празник - Святото тайнство на Рождество Христово.

Няма да коментирам нивото, културата, посланията и ценностната система нито на въпросните изпълнители, нито на организаторите. „Празник“ за деца и пред деца! Обидно ми е, срам ме е и ме е гнус! И съм гневен, защото знам приблизително колко хиляди лева е струвала на нас, данъкоплатците, тази пошлост. Но иначе някои хора се пъчат и кичат с благотворителност.

Добре, че беше Хорът на децата на Панагюрище, за да измият срама от това падение на организаторите.“

Не закъсня и реакцията на новия кмет на средногорската община Желязко Гагов. Той също разкритикува опонента си, като призна грешката си и се извини. „За жалост, г-н Белишки дори след изборите продължава да разделя града, да създава напрежение и да предизвиква негативни емоции. Отново го прави с извадени от контекст "компромати". Част от събитието бяха нашите деца и нашите шампиони. Имаше страхотна заря и беше изпълнено с позитивни емоции!

Преди официалната част имаше 50 минути музикална част, в която се пяха коледни и класически български песни. Лично се извинявам за 4-те песни на „Ку-Ку бенд“ преди началото на офици​алната част, които бяха представени от г-н Белишки като “кючеци”. Те наистина не бяха подходящи за музикалната част преди официалното събитие. Поемам отговорности и ангажимент в бъдеще да обръщам внимание и на конкретния репертоар на гостуващите певци и артисти.

Оттам нататък ще помоля отново всички да не създават напрежение и излишни скандали в града в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

Нека ги посрещнем с радост и надежда!“, призова Гагов.

Припомняме, че политическата надпревара между двамата продължи и след вота в съда, след като Никола Белишки обжалва резултатите и спечели на първа инстанция. Очаква се произнасянето на ВАС.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пловдивчанин

пловдивчанин

13.12.2023 | 08:58

ДОКОГА НАД СТРАНАТА НИ БАЩИНА ЩЕ ВИЛНЕЙ УЧИНДОЛСКА ПРОСТАЩИНА!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?