Следвайте ни

Скоро: Настаняват латвийката от Калугерово в кризисен център

viber icon

Приютената в кметството на Калугерово латвийка скоро ще бъде настанена в Кризисния център в Пещера. Добрата новина съобщи Илиян Кузманов - един от многото  благодетели, които вече 18 дни се грижат за жената, попаднала по загадъчен начин в селото им на 1 ноември. Попаднала сред добри хора, тя има всичко необходимо, но проблемът е, че туристическият център в кметството, където е прибрана, не е най-подходящото място за нея. Жената е лабилна и се нуждае да бъде под грижите на специалисти.
"Ще дадем най-доброто от себе си, за да я убедим, че това е най-доброто решение за нея, каза Кузманов. Също така трябва да й обясним, че реди това трябва да мине през болница, за да я изследват за КОВИД, преди да бъде настанена" - допълни Кузманов.
Макар днес в Латвия да е национален празник, тамошни служители също са готови да съдействат първо с разговори и убеждаване на скитницата да се съгласи на варианта с кризисен център, а после - да бъде върната в родината й. Очаква се преместването й да стане днес следобед.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?