Следвайте ни

Скок: 30 % ръст на смъртните случаи в община Пещера

viber icon

С близо 1/3 са се увеличи смъртните случаи в трите населени места от община Пещера, отговориха на запитване на „Марица” от местната общинска администрация. Обследваният период е за октомври-ноември’2020-та година, спрямо същия за 2019-та.   

Справката сочи, че починалите през есента на 2020 г. са драстично повече от отишлите си от този свят през 2019 г. 

За есенния период(октомври/ноември 2019г.) са починали 34 души. За същото време сега живота си за загубили 48 човека, което е ръст с 30 %-та. 

До скоро в общината се е правило поне по едно погребение  на ден. Но след ескалацията на Ковид пандемията по-често се случва да се организират и по няколко погребения, коментираха пред „Марица” от местната погребална агенция.  

Според официалната статистика община Пещера е с население 18 136 души, като живущите в  с. Радилово  са 1418 души, а в с. Капитан Димитриево 731 души.  

От началото на извънредната епидемична обстановка в Община Пещера диагностициранит еграждани с COVID-19 са 327. Излекуваните случаи са 107, а починалите са 17 души. В борбата си с епидемията общината следи за стриктното спазване на всички мерки за безопастност, подчертаха от администрацията на ул. "Дойранска епопея" №17.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?