Следвайте ни

Ситуацията в училищата е нормална, утре три випуска се връщат в клас

viber icon

От утре нови три випуска ученици - тези от 5., 10. и 11. клас, ще се завърнат в учебните кабинети. Въпреки тревожните данни, съобщавани всекидневно от здравните власти, това ще се случи и в Пазарджишко. Направено днес поредно проучване на Регионалното управление по образованието показва, че сред децата и учителите заболеваемостта не е висока, а процентът на отсъстващите е дори по-нисък от обичайния за този сезон, коментира шефката на ведомството Валентина Кайтазова. 
"Към днешна дата имаме трима ученици, положителни за КОВИД, и 117 карантинирани, защото са били контактни - най-вече с позитивни свои близки, съобщи Кайтазова. От учителите 17 са положителни за КОВИД и 10 са контактни. Две паралелки в цялата област са под карантина - в СУ "Васил Левски" - Велинград, и ОУ "20-ти април" - Панагюрище. Всекидневно следим отсъстващите ученици. Към днешна дата 4,5% от тези, които са на присъствено обучение, не са се явили в класните стаи. За сезона това е напълно нормален процент и не отбелязваме някакво притеснително увеличение на отсъстващите деца".
Валентина Кайтазова припомня, че учениците от малките училища с по една паралелка от випуск от тази седмица всички са на присъствено обучение. В по-големите ще се спазва графикът, определен със заповед на министъра на здравеопазването - отделните класове ще се редуват на електронно и присъствено обучение.
"Макар като цяло данните да поставят Пазарджишко в червената зона, в образователната система няма нищо притеснително", увери Валинтина Кайтазова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Родител

Родител

18.02.2021 | 11:09

Рано пуснахте децата на училище.Трябваше да изчакате още един месец. Поне до изборите

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай