Следвайте ни

Сирачета от Пазарджик получиха по-красив дом от Лео Кадели и доброволци

Децата разчитат единствено на своята прабаба, работеща от сутрин до вечер, за да гледа децата и да връща заем, притисната от ЧСИ

viber icon

Безвъзмезден ремонт за три дни - такъв коледен подарък получиха две сирачета от Пазарджик, благодарение на Лео Кадели и доброволци от групата му "Приятели, помагайте!". Децата са изгубили майка си преди три месеца, а малко по-рано починала и тяхната баба. Така останали на грижите на прабаба си, която продължава да се труди от сутрин до вечер, за да издържа домакинството и да изплаща заем, за който я притиска частен съдия-изпълнител. Имало опасност да изгубят единствения си дом. Бащата на малчуганите е болен.

Допреди ремонта те и възрастната жена спели в едно легло на приземен етаж само с една стая, а готвенето ставало в гараж на двора. След доброто дело братчето, сестричето и баба им имат самостоятелни стаи, както и много по-хубава кухня.

За нас е поредната успешна кауза, а за тези деца и прабаба им, е сбъдната мечта. В тези снимки ще видите как беша и как стана само за три дни. Всичко това се случи благодарение на дарители и доброволци на платформа "Приятели, помагайте!". Каузата "Ремонт за две деца от Пазарджик" е успешна! Продължаваме към следващата - написа Лео Кадели в групата си във Фейсбук.

А ето и историята, както и какво е накарало доброволците да помогнат на това семейство:

6-ми, 7-ми и 8-ми ноември.
Днес започваме кампания за нова кауза - "ремонт на две деца Пазарджик".
Помнете ли малкото момиче, което гледаше в една точка? Тя е на 11, а брат й е на 14, за които се грижи единствено прабабата, която ходи на работа от сутрин до вечер, за да може да осигури елементарните неща на правнуците си и да върне един заем за който ЧСИ я притискат. Вчера с доброволци бяхме отново при тях, дадохме на децата разни подаръци, лаптоп и за брат й, заведох и психолог с мен и нашата платформа ще направи безвъзмездно ремонт на нейното жилище и на брат й. Ще направим две детски стаи и една кухня, защото бабата готви в един гараж на двора. Ще направим ламинат на цялата къща, ще сменим врати и цялостно обзавеждане и климатик.
Бюджета трябва да бъде между 7 000-7 500лв.
Имаме нужда от вашата финансова подкрепа и доброволен труд.
Също имаме нужда от логопед и административен адвокат.

10.10.2020г. Историята им:
Не спирам да мисля това дете. 
Постоянно гледаше в една точка, не каза и дума, не обръщаше внимание на нищо, абсолютно на нищо.
Посетих един адрес по тяхна молба без да знам нито колко деца има, нито тяхната история. Влязох вътре и намерих две деца- брат и сестра, момчето на 14г., а момичето на 11. Баткото се оказа отворен към света и ме посрещна с думите: "Ти си Лео от София ден и нощ, нали? Може ли да се снимаме? ", аз се усмихнах и го прегърнах за снимка. Поздравих и малката, която седеше на дивана, но дори не се обърна да ме погледне. Отидох до буса и взех една играчка хеликоптер с дистанционно и една учениска раница с пособия за момчето и с идеята да попитам и малката какво харесва, за да мога да дам и на нея подарък. Но абсолютно безуспешно. Питах я няколко неща като как се казва, на колко е, но абсолютно все едно говоря сам. В този момент се появи прабаба им и ме дръпна настрани с думите: "Лео, тя не говори с никого, дори с нас много рядко, сега ще ти обясня. Преди години почина дъщеря ми, която се води тяхна баба, а преди 3 месеца почина майка им и оттогава малката е много разстроена, в началото не говореше с никого, а сега поне малко говори с нас" - разказа ми бабата.
Направо света ми се обърна, представям си това дете какво лято е имало, какво детство има...
Отново отидох до буса и взех един лаптоп, седнах до нея и го пуснах. Тя го погледна, после се обърна и ме погледна с една лека усмивка. Попитях я дали има лаптоп. Отговори, че няма и в този момент се появи бабата, крещейки от щастие: "Малееееее, ако знаеш, че тя събира пари, за да купи лаптоп". Аз още веднъж се убедих в съдбата и в това, че случайности няма.
Питах малката дали мога да я прегърна, а тя се обърна към мен, вече усмихната, и силно ме прегърна.
Тръгнах тогава без да обещавам нищо като помощ за тях, но обещах на себе си, че ще се запозная с всички им проблеми.

Цялото предколедно чудо е осъществено благодарение на доброволци от Пазарджик, околните села, Панагюрище и Смолян.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?