32

Сигнал за гола сеч в коритото на Марица проверяват екоексперти

Сигнал за гола сеч в коритото на Марица в Пазарджик проверяват екоексперти. Той е подаден на "зеления телефон" на ведомството през миналия месец. За момента не не съобщава дали дейностите са законни.

Експерти на РИОСВ са извършили проверка на място. Установено е, че е извършена сеч на цялата дървесна и храстова растителност и по двата бряга на река Марица в участък от речното легло между моста, свързващ  ул. „Царица Йоана“ и бул. „България“ в гр. Пазарджик до точка, западно от мост „Атлантик“. Отсечени са издънки на върба и топола, израсли от основата на отсечени през предишни години пънове. От състоянието на растителността става ясно, че сечта е извършена тази година, но преди повече от три седмици.

Преобладаващата част от дървесината стои на мястото, на което е отсечена, с изключение на тази върху площ от около 6 дка, която е извозена и складирана извън леглото на реката. РИОСВ е изпратила запитване до Областна администрация и до Община Пазарджик за да получи информация и документи за възложителя на сечта, на какво основание, кога и от кого е извършена, защо част от дървесината е изнесена от речното легло, а друга част – оставена на място.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мрън

Мрън

07.06.2023 | 13:25

1 ва стъпка: Прави се незаконна сечта в коритата на реките; 2 ра стъпка: Не се отпускат пари за почистване на коритата на реките. Следствие: Наводненията стават законни и управляващата власт е освободена от отговорност.

Отговори
0 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?