Следвайте ни

Ще има ли завод за електроавтобуси в Панагюрище?

viber icon

Бизнес делегация от Русия, водена от управителя на „Асарел Транс” ООД г-н Ангел Батаклиев, бе на посещение в Панагюрище. В рамките на визитата си гостите проведоха работна среща с кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки, по време на която беше обсъдена възможността за изграждане на завод за електроавтобуси в района на град Панагюрище.

Член на Съвета на директорите на компанията МETTEM TРАНСПОРТ,  президент на АО „ОRGRES” и бизнес мениджъри от ELO Mobility, със седалище Берлин, представиха основните технически характеристики на електроавтобусите и акцентираха върху ползите от развитието на бранша тук. Реализирането на проекта би разкрило  нови работни места, а електроавтобусите биха осигурили и допълнителни преимущества, като ефективността им ги прави изключително надеждна и иновативна инвестиция. Заради добрата локация и перспективна инфраструктура, град Панагюрище има всички необходими предпоставки за изграждането на такова предприятие.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки изказа положителните си впечатления от представянето на възможността, която може да се окаже знакова за града. „За мен е предизвикателство изграждането на завод за електроавтобуси. Това е бъдещето, към което трябва да се стремим и аз ще бъда горд ако поставим началото в Панагюрище”, заяви той и допълни, че ако започнат преговори за реално осъществяване на проекта, гарантира пълна подкрепа от страна на Общинското ръководство.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?