102

Шествие или манифестация? Ето как пазарджиклии дефилираха на 24 май

Шествието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската  азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, изпълни улиците на Пазарджик, видя "Марица". То премина по бул. "България" – от най-старото читалище в областта – "Виделина", до паметника на св. св. Кирил и Методий в градинката пред Общината. 
Жителите на Пазарджик аплодираха минаващите по булеварда деца и ученици от детските градини, училищата, културните и просветни институции. По традиция можоретките от ОДК – Пазарджик водиха шествието, следвани от представителите на църквата, които заедно с хоругвите носеха и иконата на светите братя.


В авангарда на шествието бяха областният управител Валентина Кайтазова, кметът Петър Куленски, председателят на Общинския съвет Найден Шопов, народни представители, общински съветници и общественици.


Пред паметника на св.св. Кирил и Методий ученици представиха рецитал, посветен на празничния ден, на пост пред мемориала пък стояха младите гвардейци от едноименния младежки отряд в Пазарджик.
След това празникът продължис концерт на площад "Константин Величков". 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?