Следвайте ни

Шести сме по резултати в имунизацията срещу КОВИД-19

viber icon

Поставените до момента ваксини в Пазарджик и областта са 3684. Този резултат отрежда шесто място в страната, стана ясно след вчерашното заседание на Областния кризисен щаб.

Силен интерес към имунизацията е отчетен в почивните дни, когато извънредно работеха 4 специално разкрити за това кабинета - в РЗИ, в болница „Хигия“, във Велинград и в Панагюрище.

„В областта е създадена добра организация за ваксинацията. В момента работят 14 специализирани имунизационни кабинета, които са разпределени в различните населени места в региона и са снабдени с количества ваксина. Продължава да функционира и специализираният имунизационен кабинет в Здравната инспекция. В момента разполагаме с ваксината на „Астра Зенека“. Очакваме и тези на „Пфайзер-Бионтех“ и на „Модерна“. Населението ще бъде уведомено в момента, в който те пристигнат“, отчете д-р Фани Петрова, директорка на РЗИ.

В петък са поставени 561 дози, в събота ​- 205, а в неделя - още 481 дози.

Имунизацията продължава. Въпреки че са обявени „зелени коридори“, няма да бъде върнат никой, който желае ваксина. Желателно е обаче хората предварително да позвънят на обявените телефони на РЗИ, за да се направят списъци. Това се препоръчва, за да не се допускат струпвания на хора на едно място по едно и също време, а и се облекчават хората - няма да им се налага да чакат с часове. Чрез РЗИ може да се извърши и разпределението им към лечебните заведения на територията на областта.

В следващите почивни дни отново ще работят дежурни кабинети. Графикът им ще бъде оповестен чрез медиите и на сайта на Здравната инспекция, съобщи още д-р Петрова. Тя допълни, че личните лекари също са получили дози от ваксината и имат право и задължение да ги поставят на хората от своите пациентски листи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай