Следвайте ни

Шестчленното семейство, останало без дом, отива в Петрич

Обитателите на изгорялата общинска къща не искали помощ

viber icon

Обитателите на изгорялата в неделя вечерта общинска къща смятали да се пренесат в родния град на жената - Петрич. Затова и макар за момента да няма къде да живеят, са подписали декларация, че отказват предложената им помощ.

Временно майката и четирите й деца са приютени в Комплекса за социални услуги. Но тъй като не може там да бъде настанен и бащата, те не искали да се делят, затова са предпочели да се преселят в родното място на съпругата.

Общината ще възстанови изгорялата къща, но това ще отнеме време, увери Стефан Понев, управител на „Общински имоти“. Той допълва, че семейството многократно е подпомагано и от кметството, и от социалните институции, включително с материали и пари за ремонт на къщата. Изпращани са им и техници да оправят електроинсталацията, от която се смята, че е тръгнал пожарът (от късо съединение или от претоварване на електрическата инсталация, по първоначални данни). Мъжът обаче така и не се научил да бъде добър стопанин. Не работел, не плащал и символичния наем от 7,60 лева на месец, вече имал дълг за над 260 лева само от невнесен наем. Имал и доста разправии със съседите, неведнъж се е стигало до намесата на полиция.

Въпреки това, Общината ще финансира строителството на нов покрив и останалите ремонти по къщата, независимо от това кой ще я ползва. Ще бъде възстановена и частта от сградата, ползвана от друго, също многодетно семейство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?