32

Шест ученически проекта представят региона на Националната олимпиада по ИТ

На 17 февруари 2023 година в СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик се проведе областния кръг на националната олимпиада по информационни технологии. Олимпиадата бе открита от г-жа Наталия Александрова – Директор на училището и г-жа Дора Дулчева-Величкова – Началник РУО гр. Пазарджик, които пожелаха успех на учениците и изразиха задоволство от факта, че виждат сред класираните много познати лица, но и нови техни последователи.
До областен кръг на НОИТ бяха допуснати шест проекта – пет на ученици от ПМГ и един съвместен проект на ПМГ и ЕГ.
Учениците представиха с достойнство своите проекти в категориите: Разпределени приложения, Съвременни системи за визуална информация, Мултимедийни проекти и Мултимедийни приложения.
Специални адмирации за Николай Стоянов, Виктор Вукев, Стефани Кочева, Ая Кожухарова (11д), Деян Азми, Виктор Достинов (12а), Петя Стефанова(6а) (р-л В. Малинова), Теодора Бунчева и Петър Данаилов (10д) (р-л Л. Сиракова), Христо Славчев (12б) (р-л В. Шишиньова) и Георги Георгиев (ЕГ, р-л Д. Джукелова), които за пореден път доказаха, че човешкото въображение и креативизъм нямат граници – стига да знаеш какво искаш и да работиш, за да го постигнеш!
Областната комисия в състав Л. Чаушева, З. Рудева и Д.Христова не скриха задоволството си от показаното и изразиха надежда, че и националната комисия ще оцени по достойнство проектите.
Да пожелаем успех и късмет на учениците и техните преподаватели и дано в края на месец март да се похвалим с повече класирани проекти на национален кръг!

*Автор - Валя Малинова

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?