Следвайте ни

Шест даровити деца получиха награди за постиженията си

viber icon

За седми път Фондация „Надеждата на Пазарджик“ подкрепи с грамоти и парични стимули деца и младежи, заслужили тази награда с постиженията си в учението, науката или спорта. Петима ученици и един студент днес получиха общо 2500 лева.

Фондацията бе учредена от Сдружението на предприемачите и работодателите през декември 2015 година. Отличава ученици и младежи до 25 години, отбелязали високи резултати в областни, национални и межународни състезания и конкурси. Отпуска и еднократна помощ за участие в определена творческа или спортна проява до 500 лева индивидуална или до 2000 лева колективна.

Целта е да се насърчават младите хора в града и общината да постигат по-високи успехи и да развиват дарованията си.

От 2017 година досега са наградени 51 деца, получили общо 21 900 лева.

 

А ето и новите наградени млади хора, както и успехите им:

Деян Фархан Азми – 300 лв

Ученик в 9 „а“ клас на ПМГ „Константин Величков“;

С успехи в английския език, математиката и информационните технологии. Класиран на 3 място (от 56 ученици в страната) в Националното състезание по чужди езици,  речеви и комуникативни умения, организирано от „Аз мога — тук и сега” и Американския Университет в България. На Националната олимпиада по английски език е получил 80.5 точки. от възможни 100 точки, което най-висок резултат в областта в групата на осмокласниците. По математика и информационни технологии е класиран за областен кръг. Успехът му в училище е отличен 6,00. 

 

Томас Мирослав Григоров – 300 лв 

На 11 години, възпитаник на МГ „Константин Величков” гр.Пазарджик, състезател на СК ”Шампион” Пазарджик с успехи в плуване, триатлон и модерен петобой, както в България, така и в чужбина. Като 11-годишен много често участва в състезания с по-големи от него деца, но успехите му са завидни: държавен шампион Триатлон-Спринт-гр.Русе,30.06.2019 г. държавен шампион Триатлон-Спринт-СОК Камчия,15.09.2019 г. Три златни медала: 50м.Бътерфлай на плувен турнир ”Шампион” гр.Пазарджик-27.02.2019 г., 100 м.св.стил на плувен турнир ”Шампион” гр.Пазарджик-27.02.2019 г. и 100 м. Съчетано плуване на плувен турнир ”Шампион” гр.Пазарджик-27.02.2019 г.; 4 сребърни медала: на 200 м. Съчетано плуване на 6-ти плувен турнир „Русалка” гр.Стара Загора-10.03-11.03.2019 г., от ДП Акватлон- гр.Сандански, от ДП Дуатлон-16.06.2019 г.гр.Плевен, и отборно група 12 годишни от Държавното първенство по Модерен петобой-29.06.2019 г. гр.Шумен; 2 бронзови медала 100 м.свободен стил на 6-ти плувен турнир „Русалка”гр.Стара Загора-10.03-11.03.2019 г. и отборно група 12 годишни от Държавното първенство по Модерен петобой-17.03.2019 г. гр.Пазарджик.  Освен постиженията в спорта Томас Григоров е и отличен ученик, приет е в МГ ”Константин Величков” с висок бал – обучение от 5-ти клас. Пълен отличник. 

 

Михаела Стоянова Зонова – 400 лв

Ученичка от ЕГ „Б. Брехт“, 10 клас, 

Тя е от награждаваните до момента деца, активна спортистка е, с успехи в плуването и петобоя, като в същото време е отлична ученичка. Годината беше изключително успешна за нея, защото спечели квота и се състезава за Националния отбор на България на Световното първенство по модерен петобой за 17 г. и 19 г., в което участваха 326 състезатели от 40 държави. На Световното Михаела подобри личните си времена по плуване, бягане, фехтовка и стрелба. Участвала е и във всички държавни първенства по модерен петобой, спечелила е 10 сребърни и бронзови медала, като се е състезавала и в категорията за жени, откъдето също има медал. Бронзов медал има и от Европейската купа до 19 години. Сребърен медал на щафета има и от международния турнир Talent cup. Последният ѝ успех е второто място на Държавно първенство по триатлон, в СОК Камчия – 15 септември 2019г.. 

Успехът ѝ в училище е отличен 5,53 за учебната 2018/2019 г. 

 

Виктория Георгиева Стойнова  - 500 лв

Възпитаничка на ЕГ „Б. Брехт“, 9 клас

Тя е от награждаваните до момента деца, активна спортистка е, с успехи в плуването и петобоя, отлична ученичка е – 5.86 за миналата учебна година.

Годината е изключително успешна за нея. Освен спечелена квота в националния отбор за Световно първенство по модерен петобой, тя се състезава индивидуално в категория за девойки до 17 г и до 19 години, а също отборно в двете възрасти и в женската щафета и стига до финали в индивидуалното първенство до 17-годишна възраст. Това е и поставената от треньорите ѝ задача, която тя изпълнява успешно. На финалите на световното първенство за девойки индивидуално до 17 години тя заема 27 -мо място и индивидуално – 20-то място за девойки до 19 години при условие, че основната група състезатели са 3-4 години по-възрастни от нея. В женската щафета за девойки до 17 г. Виктория и Михаела заемат 13-то място, о отборно Виктория се класира на 7 и 11 място за девойки до 17 и до 19 години. 

През 2019 г. Виктория Стойнова има 5 отличия на държавни първенства – на всички със сребърен медал в различни категории и възрастови групи.  Печели едно второ и едно трето място на Европейската купа мемориал „Христо Чочев“, като отново се състезава в по-горна възрастова група. За сведение е приложила всички протоколи от първенствата. 

Последният ѝ успех е от 15 септември 2019– второто място на Държавно първенство по триатлон, в СОК Камчия. 

 

Любомир Иванов Германов – 500 лв 

Възпитаник на Спортно училище – Пазарджик, IX клас, състезател на СК „Шампион“, на 15 години. През 2019 г се състезава изключително в модерен петобой. Най-сериозното му постижение за 2019 г. е Световното по модерен петобой в София, където от 67 участници се класира на финал с 24 място индивидуално , като участниците са с 1 година по-големи от него и 8 място на микс щафета. На Европейската купа „Христо Чочев-Мемориал“ е шампион за възрастта под 17 години, а при 19-годишните е трети. На ДП под 17 г в Пазарджик е държавен шампион, а при 19-годишните е трети. Има няколко сребърни и бронзови медали от други ДП: във Варна за под 19 години е с трето време от 24 състезатели и извежда отбора на второ място в отборното класиране. При 17-годишните е с бронзов медал – само на точка пред среброто. Пълен отличник

 

Стоил Валериев Малинов– 500 лв

Студент 5-ти курс в УНСС, със среден успех от следването – 5.77. Едновременно с това е футболен съдия към Областен съвет на Български футболен съюз – гр. Пазарджик и гр.София и адвокатски сътрудник в Адвокатска кантора „Малинови“.

Има редица участия, награди  и публикации от студентски научни конференции, сред които 3-то място на Годишната студентска научна конференция на тема „Предизвикателства и проблеми на външните инвеститори в българската икономика“; 1-во място на конференцията на тема „Пазарът на недвижими имоти в България – състояние, проблеми и перспективи“; участие в международна научна конференция „Роля и значение на международното и наднационалното право в съвременния свят“, организира от Юридическия факултет на УНСС по повод 90-годишнината на проф. д-р Иван Владимиров; участие в международната научна конференция „Членството на България в Европейският съюз: Единадесет години по-късно“, организира под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев с научен доклад на тема „Икономическо-правни аспекти на членството на България в Европейският съюз“; научен доклад на тема „Прекратяване на договорите на длъжника в производството по несъстоятелност“ от участие в научната конференция „Традиция и развитие на законодателството в сферата на икономиката“; член е  на Студентски съвет при УНСС за мандат 2019-2021 г.; в топ 3 е в класацията „Студент на годината на УНСС“ - категория „Магистър“; участва в международни студентски състезания по гражданско и търговско право - в  предварителния писмен кръг на Националното състезание по гражданско и търговско право „Кристиан Таков“ през пролетта на 2019 г. от 20 отбора отборът на Стоил Малинов се класира на 2-ро място сред 8-те отбора, които достигат устните кръгове на състезанието. Отново през май заедно с отбора участва на предварителния писмен кръг на Националното състезание по решаване на наказателноправни казуси. На него се класират на първо място сред 10-те отбора, взели участие, и стигат до финалните кръгове, които се провеждат заедно с  Националното състезание по гражданско и търговско право „Кристиан Таков“. Само двама студенти, единият от които е той, вземат участие едновременно и в двете национални състезания. На самото състезание се класират на 3-то място от 8-те отбора. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?