Следвайте ни

Шефът на ВК Хебър: Работим активно по селекцията, искаме Купа и титла в Пазарджик

viber icon

С председателят на УС на ВК Хебър Александър Иванов разговаряхме по актуални теми, касаещи селекцията и целите пред шампионите от Пазарджик за новия сезон. Вижте какво сподели шефът на хебърци за читателите на "Марица":

- Г-н Иванов, кога да очакваме пристигането на новия старши-треньор на ВК Хебър Камило Плачи и ясен ли е вече екипът, с който той ще работи през сезон 2021/22?


- Истината е, че с Камило Плачи се работи много последователно. Към моментът все още работим по селекцията и състезателите, на които ще разчита. Едва след това ще официализираме и идеите му за екип. Сигурното към момента е, че ще има още един чужденец в щаба на Камило, който ще бъде негов първи асистент. Той е човек, който работи с него от години, а знаем, че в модерния спорта това е повече от нормално.

- Лятната пауза е време за почивка за волейболистите, но и за селекция и оформяне на бъдещия състав. Да очакваме ли, че Хебър ще запази основното ядро от миналогодишния тим или ще има рязко обновяване на състава?

- Работата на всички хора в клуба към момента е насочена към подбора на възможно най-добри състезатели, които да кореспондират с амбициите на клуба, но разбира се и с бюджета, с който ще разполагаме за догодина. Никога не сме били фенове на резките движения по време на селекция, което значи, че и тази година ще се постараем да надградим това, с което вече разполагаме. Ядрото е важно, както спортно-технически, така и за нашите привърженици, които обичат тези момчета, така че ще се постараем още веднъж да напипаме правилната формула. 

- Волейболната федерация вече взе решение за лимит от трима чужденци извън ЕС в отборите от Суперлигата. Каква е позицията на Хебър по тази тема?

- Ние подкрепихме тази идея. Истината е, че тя не заробва българския волейбол, а по-скоро дава възможност да повече клубове да се отворят към световния пазар. Не е вярно това, че чуждите състезатели са по-скъпи и не е истината, че те отнемат мястото на българските момчета, а напротив. Клубовете изпитват трудности да намират състезатели на добро ниво, които да вдигат цялостното качество на лигата, състезателите и волейбола като цяло. 

- През миналата година шампионатът бе в различен формат. Успешен или бе според вас той или стария вариант с една група от 12 отбора е по-добър?

- За моментното състояние на волейболните клубове, да. Това е причината и да се правят корекции в лимита на чужденците, защото реалната цифра на елитните отбори е не повече от осем. Лига с 12 отбора е добра единствено за ръководствата, които изпитват комфорт по време на сезона, но от гледна точка на атрактивност, две осмици е доста по-добра и според мен предизвиква доста повече фенски интерес. 

- През миналата година изворна вода „Бачково” обезпечаваше нуждите на ВК Хебър за хидратацията на волейболистите. Доволни ли сте от съвместната работа с „Нова трейд” и остават ли те ваш партньор и за следващия сезон?

- Доста трудно се намират такива добри партньорства в днешно време. Ние се стараем да работим коректно с всички наши доставчици, а “Нова трейд” винаги са откликвали със същото. Надявам се да продължим дълги години това партньорство, защото то обезпечава един важен елемент от ежедневието на клуба.

- До колко е важна хидратацията в спорт като вашия?
- Хидратацията от доста време е считана за основен фактор в подготовката на един професионален спортен клуб. Ние работим с голям набор от специалисти, кондиционен треньор, физиотерапевт и спортни лекари, които са единодушни за важността на хидратацията. Затова и съвместната ни работа с “Бачково” е важна за нас.

- С оглед селекцията, която прави до момента Нефтохимик дава заявка за основен конкурент на Хебър и през следващия сезон. На фона на това оптимист ли сте, че ще успеете да изпълните целите пред Хебър във вътрешен план – титла и Купа?

- Истината е следната - всяка година първенството става все по-конкуретно. Тази година ще има още по-качествени отбори, поради което ние от Хебър трябва да отговорим подобаващо на очакванията. Оптимист съм - Титлата и Купата тази година трябва да са заедно в Пазарджик!

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПКП

ПКП

27.05.2021 | 10:49

Какъв шеф е тоя плазмодий?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?