Сестриче и братче прославят Пазарджик със спортни победи

Новини от Пазарджик и региона

Двама малки спортисти от Пазарджик прославиха родния град със спортните си постижения през 2017 година. Йоана и Иван Тръндеви са само на 9 и 7 години, учат в НУ "Васил Друмев". Тренират сравнително отскоро, но явно вече са силни в своите дисциплини и 2017 г. е била изключително успешна за тях, разказа тяхната майка Вера Тръндева.

Йоана, която е третокласничка,  има участие в в 6 състезания на Атлатическа Лига Go! KIDS! 2017 в София с организатор Priority Sport Club, София – 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала (общо 9 медала от общо 12 старта) в дисциплините 60 м гладко бягане момичета 2008 г. и дълъг скок от място момичета 2008 г. С тези си постижения тя се нарежда на второ място в генералното класиране и получава купа.

Прави блестящо представяне и в състезанието КЛАСАниада, организирано от Националната спортна академия в София, откъдето добавя към колекцията си сребърен медал на 60 м гладко бягане и бронзов медал на дълъг скок от място момичета, родени през 2008 г.

Нови три победи Йоана извоюва на състезанието „Децата на Берое“, гр. Стара Загора, организирано от СКЛА „Берое“ и Министерството на младежта и спорта – златен на 60 м гладко бягане, още един златен на дълъг скок след засилване и сребърен на 300 м гладко бягане (маратон) за момичета от 2008 набор.

За цялата 2017 г. от всички състезания Йоана Тръндева е спечелила общо 14 медала (4 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медала) и 3 купи за победите си в дисциплините 60 м гладко бягане и дълъг скок момичета 2008 г.

Братчето й Иван е първокласник. Тренира от миналата година и още от самото начало тръгва по пътя на кака си – вече има първите си 4 медала (2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов) за победите си в дисциплините 60 м гладко бягане и дълъг скок момчета 2010 г.

Малкият атлет има участие в 3 състезания на Атлатическа Лига Go! KIDS! 2017 в София, откъдето печели – 2 златни и 1 бронзов медал (3 медала от общо 6 старта) в дисциплините 60 м гладко бягане и дълъг скок от място за момчета, родени 2010 г. Прави силно представяне и в състезанието „Децата на Берое“ в Стара Загора – има спечелен 1 сребърен медал на дълъг скок със засилване за момчета 2010 набор.

Вера Тръндева разказа пред „Пазарджишка Марица“, че спортът прави и двете й деца целеустремени, отговорни, дисциплинирани. През ваканциите не спират да тренират, през учебно време – колкото и да им е натоварено, тренировките винаги са сред приоритетите им.

Майката – като всеки родител – е щастлива, че от спорта мъничките й шампиони получават преди всичко здраве. Вече е успяла обаче да оцени и другите положителни неща, които ще са от полза за малчуганите в живота. На тази крехка възраст Йоана и Иван вече са гостували в много български градове, където им е било интересно и приятно. Запознават са се с много нови хора – това пък ги учи да общуват свободно с всекиго. Неведнъж ги подлага на ситуации, в които трябва да мислят светкавично. Например – когато друг състезател влезе в коридора им – да продължат със същата скорост с риск от сблъсък и травма или да намалят и се откажат от победата. Срещат се с вдъхновяващи личности като Ивет Лалова и се стремят да следват примера им.

Вера изпитала връх на удовлетворение, когато имала честта на едно от състезанията имала честта лично да ги награди на почетната стълбица. Няма по-голяма гордост за един родител, разказва г-жа Тръндева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?