Следвайте ни

Септември, Стрелча и Аканджиево избират кметове днес

viber icon

В три населени места в региона - Септември, Стрелча и беловското село Аканджиево, днес се провеждат частични избори за кметове. И в трите селища досегашните управници бяха отстранени заради конфликт на интереси. Предизборната кампания протече относително спокойно, така започва и денят за гласуване. До момента от общинските избирателни комисии не съобщават за подадени сигнали за нарушения.

Най-много са кандидатите за поста на общински кмет в Стрелча - трима. Всички са бивши управници в местната власт. Димитър Кунчев Кунчев е бивш зам.-кмет на Стрелча в екипа на Стойно Чачов в първия му мандат. Двамата му конкуренти ще са доскорошният кмет Стойно Чачов, отстранен от поста заради незаличената си фирма "Българска асоциация по белот", и Георги Павлов, бивш зам.-кмет на Панагюрище. 

В Септември единствената издигната кандидатура е на Васка Рачева, съпругата на отстранения от поста си ексградоначалник Марин Рачев. Пълномощията му бяха прекратени, след като началото на тази година Комисията за противодействие на корупцията и предотвратяване конфликт на интереси се произнесе, че кметът е бил в конфликт на интереси при внасяне на предложение и издаване на заповед в полза на фирма на майка си Спаска Рачева, а съдът потвърди решението.

За Аканджиево претендентите са двама - доскорошният кмет Васил Шуманов, чийто мандат бе прекратен предсрочно заради фирма на негово име, и Латинка Илиева.

Вотът преминава при изключителни мерки предвид извънредната епидемична обстановка. В секциите няма да бъдат допускани хора без маски, осигурени са обилни количества дезинфектанти и ръкавици, обозначени са места за изчакване, за да се спазва дистанция. Осигурена е и полицейска охрана за гарантиране на обществения ред.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?