Следвайте ни

Семействата на спортуващи деца ще плащат по-малко за смет

viber icon

С промяната нагоре на данъци, такси и цени на услуги ще бъде гласувано и обещаното от Тодор Попов в началото на мандата облекчение за семействата на деца спортисти с участия в турнири от държавния спортен календар. Те ще плащат по-малко за смет от догодина - ще бъдат освободени от цената за сметоизвозване, която представлява 37% от общия размер на таксата за битови отпадъци. Намалението на налога ще важи до пълнолетие или до завършване на средно образование на децата.

„В условията на КОВИД-19 повече от всякога е важно и необходимо култивирането на спортна психика, дух и навици у децата. Нарасналата безработица и икономическите предизвикателства изправят семействата пред изпитания и ги поставят пред финансови затруднения", се казва в мотивите.

На сесията ще бъде обсъждано и искане от ВиК - Пазарджик за освобождаване на предприятието от такса „смет“ за помпените станции, които са в землищата на 20 села в общината и са санитарно-охранителни зони, където не се допуска замърсяване и генериране на отпадъци.

Подобно писмо е изпратено и от читалище „Виделина“, представлявано от Димитър Кибритов. В него се иска освобождаване от такса „смет“ на всички читалища в общината за 2021 година. Целта е така уникалните за страната ни културни институции да разполагат с повече средства за посрещане на техните основни потребности, свързани с пряката им дейност.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?