Следвайте ни

Селски кмет в Пазарджишко със заплата - 1130 лв.

viber icon

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов взема по-скромна заплата от колегата си във Велинград Костадин Коев.

Това сочи справка в решенията на общинските съвети в регионалния център и родопския курорт, където по-добри пари получават и управниците на малките населени места.

След последното увеличение на възнагражденията за местните управници в Пазарджишка община от февруари миналата година Тодор Попов се подписва срещу 2530 лева.

А Костадин Коев, който е рекордьор в Пазарджишко, срещу 3100 лева. Велинградската местна власт си актуализира възнагражденията в края на ноември 2019-та.

След цитираните увеличения заплатите на селските кметове в Пазарджишко станаха от 1130 за Мало Конаре до 680 лева за наместника в Тополи дол.

Във Велинградско пък са от 1028 до 798 лева, като най-ниската сума е за селата с под 350 жители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Аз недоволния

Аз недоволния

11.03.2020 | 21:07

За човек като кмета който направи толкова много за този град,и продължава да се грижи за него,тази заплата е напълно заслужена та дори и малка.Градът ни има още много трески за дялане ,но постигнатото през годините на кмета Попов ,е неоспорим факт и е в услуга на хората от града.

Отговори
1 0
Справедлива

Справедлива

10.03.2020 | 11:53

Прекалено висока е заплатата на Тодор Попов. Аз плащам данъци, а нямам осигурен транспорт до работното място. За какво, освен за заплати на почиващите в бившия партиен дом, се използват моите и на такива като мен данъци?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?