Следвайте ни

Секс гуру учи Стрелча на интимност

viber icon

Как да изразим по най-правилния начин чувствата си и как да покажем на човека до нас, че е обичан, бяха сред най-горещите въпроси, които зададоха десетокласници от стрелчанското училище и хора от центъра за психично здраве по време на срещата си с д-р Румен Бостанджиев в средногорския град. Известният психоаналитик и сексолог гостува в Стрелча по покана на сдружение "Човеколюбие". Лекцията, която гуруто в секса изнесе пред своята публика, бе на тема "Интимен живот и психично здраве".

Той наблегна на въпроса за взаимоотношенията между хората, солидарността помежду им и уважението. Опита се да приобщи публиката си към проблемите на психично болните и техните по-чувствителни особености, както и да обясни, че всеки човек, независимо какъв е той, има нужда от интимност и споделяне. 

Участниците в обучението бяха запознати с проблемите на психичното заболяване, зависимостите, връзката между психично и телесно здраве, влиянието на семейната среда върху тях, както и терапията чрез решения.

С лекцията на д-р Бостанджиев приключи цикъла на тема "Обучение за психично здраве", организиран от Центъра за социална подкрепа в Стрелча по проект "Социално включване на хора с влошено психично здраве".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?