32

Седмица на виното и любовта обявиха в Ракитово

Наближават едни от най-хубавите празници през февруари. За тези, които празнуват Трифон Зарезан това е празникът на виното, а за влюбените, които празнуват любовта, това е Свети Валентин.
Тъй като виното и любовта най-често вървят ръка за ръка, в нашата община ще отдадем дължимото и на двете със Седмица на любовта и виното.
 Тя ще започне с поставяне на огромното червено сърце - фоторамка в центъра на Ракитово и поднасянето на любовни послания за преминаващите оттам.
 На 14 февруари, ОНЧ “Будилник” организира поетична вечер на виното и любовта в клуб “Сити”.
 По покана на общината на 16 февруари отново в читалището ще ни гостува театралната постановка “Как се търси нов съпруг”.
Автор на тази жизнерадостна комедия е известният хърватски драматург Миро Гавран. Госпожа Зденка Смочилович, една все още достатъчно млада вдовица, си търси нов съпруг. Изборът се оказва изненадващо интересен и неочаквано труден: един артистичен пияница, един изискан дипломат, симпатичен спортист, който обаче поради нараняване при тренировка е загубил възможност да изпълнява съпружеските си задължения, безнадеждно тъп селяндур, но пък все още много потентен и доктор по пластична хирургия с връзки в английския кралски двор. Решението, до което се стига е толкова непредвидимо, че изненадва и самата госпожа Зденка.
Участват: Ани Михайлова, Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев, а билети можете да закупите в читалището в Ракитово на цена от 20 лева.
 Празничната седмица ще завърши на 17 февруари в църквата в града, където ще се проведе традиционната надпревара за най-добър винопроизводител в Ракитово. Отец Стоил и кметът Холянов ще зарежат лозниците, а най-добрите майстори на вина ще получат награди - прасе, буре и барбекю.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?