Следвайте ни

Съдът пусна собственика на питбула-убиец

Районният съд в Пазарджик освободи собственика на питбула, нахапал до смърт дете в Мокрище, съобщиха от съда. Магистратите не уважиха искането да оставят 34-годишния Димитър в ареста и не му наложиха никаква мярка.
Мъжът е привлечен като обвиняем, за това, че не е положил достатъчно грижи за кучето си, в резултат на което е последвала смъртта на 3-годишното дете.

Съдът счете че, липсват достатъчно доказателства, които да покриват минималните законови изисквания, за да се предположи, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние. Предстоят още процесуално-следствени действия за изясняване на различните обстоятелства по грижите за кучето – дали е агресивно към хора, дали е било хранено редовно и дали ако не е било хранено това е в пряка причинно-следствена връзка със смъртта на детето.

Съдът е преценил също, че няма реална опасност мъжа да се укрие или да извърши друго престъпление. Той има семейство, трудово ангажиран е, активно е съдействал на органите на досъдебното производство за разкриване на обективната истина по делото, дал е подробни обяснения.

Определението на Районния съд може да се обжалва и протестира пред Окръжния съд в Пазарджик в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 6 февруари.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?