Следвайте ни

Сдружение "Егида" иска да отвори социално предприятие в Пазарджик

viber icon

Пазарджишкото сдружение за социални услуги за деца и възрастни с интелектуални затруднения "Егида" се стреми да отвори социално предприятие в града. Амбицията е то да успее да се осъществи в близките две години, в което да се обхванат младежи с интелектуални увреждания, които не са конкурентноспособни на пазара на труда.

Те нямат нужното образование и умения. Затова ще минат през програми по подготовка в Центъра за социална рехабилитация и интеграция, след което ще бъдат изведени в социалното предприятие. Там ще се извършва трудова дейност, с възнаграждение и трудов договор.

За изграждането на социално предприятие сдружението се обръща към бизнеса в града и областта.

Каним различни представители на бизнеса, за да им покажем качествата на нашите младежи. Водим и младежите при тях, за да видят и те условията. По този начин се изгражда връзка на доверие. В началото колега социален работник ще подкрепя хората с интелектуални затруднения в самото предприятие. Запознава работодателите с навиците и особеностите на човека, който ще наеме, след което един месец ще го придружава всеки ден на работа. След този месец, посещенията се редуцират до два пъти седмично“, коментира Златка Грудева – изпълнителен директор на Сдружение „Егида“.

Целта е социалното предприятие да се превърне в рекламна агенция за изготвяне на картички, пликове, покани, украси и други. Както и отделно помещение, което ще играе ролята на производствен цех.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай