32

Сборникът „Доизмислено щастие“ подкрепя деца с увреждания

До няколко дни се очаква да излезе петата книжка с разкази от живота и импресии на учителя блогър от Пазарджик Илия Михайлов. Заглавието на сборника е „Доизмислено щастие“, а приходите от продажбите ще бъдат дарени на Центъра за деца и младежи с увреждания „Вяра, Надежда и Любов“. Поводът е 30-годишнината на социалното заведение - то е първото такова учреждение в България.

Илия Михайлов е преподавател по история в пазарджишкото училище „Георги Брегов“. Обича професията си, обича децата, обича да помага и да прави добро, обича книгите, а когато преди години започва сам да пише разкази във Фейсбук профила си, бързо привлича десетки почитатели. Именно те го убеждават да издаде първата си книга - „Побързай“, която е посрещната от четящите хора с много силен интерес. Това се случва и със следващите издания - „Когато вали“, „Автобус за някъде“ и „Ежедневности“, с любопитство се очаква и петият сборник „Доизмислено щастие“. Всяко от изброените издания е отпечатано с благотворителна кауза - приходите са дарявани на нуждаещи се от лечение хора, на болници, а сега ще бъдат в помощ на деца с увреждания. Те са и авторите на илюстрациите към литературните творби, а корицата е дело на младата художничка Катрин Малинова, възпитаничка на училище „Георги Брегов“.

Лица на кампанията отново ще бъдат известни български артисти и музиканти - загатва авторът и верен на себе си, завършва с „Нека бъде светлина!“.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?