Следвайте ни

Създадоха и е-петиция срещу поскъпването на данъци в Пазарджик

viber icon

Дни след започването на подписка срещу подготвяната от Община Пазарджик поскъпване на такса "Смет" граждани създадоха и електронна петиция с подобно искане.

"Ние, гражданите на община Пазарджик сме категорично против поредното безрезултатно повишаване на местните данъци и такси вкл. такса ТБО (такса смет) и предлагаме на общинските съветници в Общински съвет Пазарджик да гласуват "Против" предложението на кмета на общината за повишаване на местните данъци и такси, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Повишението ще се случи през следващите 3 години, като данъците ще поскъпват регулярно с 33% на година. От 3,7 промила на 4,9 промила през 2021 г.", се казва в обръщението им към пазарджиклии.

Инициаторите прилагат и линкове, от които се вижда, че таксата за битови отпадъци за жилищни имоти в София е 1,6 промила, а в Пазарджик - 3,7 промила върху данъчната оценка.

Петицията ще бъде предадена по време на общественото обсъждане на предложението за повишаване на такса "Смет", насрочено за 24 ноември.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?