32

Съвременен младежки център с фотоволтаици строят в Пещера

Символична първа копка за изграждане на съвременен младежки център направи кметът на Община Пещера Йордан Младенов. Обектът ще се изгражда по проект с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България и е на обща стойност 1 775 505 лева. Срокът на изпълнение на инвестицията е 37 месеца.

Функционално сградата ще бъде разпределена на две основни зони – административна част и зона за провеждане на различни образователни и социални дейности, и обособяване на две семинарни зали със 120 места.

За задоволяване на енергийните нужди на обекта ще се изгради фотоволтаична инсталация на покрива на сградата, която ще отговаря на актуалните изисквания на „сграда с близко до нулевото“ потребление на енергия.

Прилежащата територия ще бъде облагородена и обособена на различни зони. Предвижда се изграждане на амфитеатър, зони за дейности на открито и паркинг.

Предвиден е и директен вход от Младежкия център към външните спортни площадки на Спортната зала, която е приоритетен проект на инвестиционната програма на Община Пещера.

Младенов подчерта, че в такива нелеки времена възможността да се постави начало на такъв център, който да остане за години напред, е много важна. "С реализирането на този проект се постига обновяване и цялостна модернизация на материално-техническата база, улеснява се въвеждането на нови методи на обучение, които да повишат и задържат интереса на децата и учениците, което се отразява благоприятно на мотивацията им за усвояване на знания и придобиване на умения.", допълни градоначалникът.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?