49

Със запорирани сметки и без пълен размер на заплатите в МБАЛ Велинград 

Служителите на Общинската болница с подписка до настоящия кмет 

Със запорирани от НАП сметки, задлъжнялост от 1 100 000 лв., системно непогасявани суми към доставчици, кадрови дефицит и почти фалирала заради неправилно и погрешно ръководене. Така описват състоянието на общинската МБАЛ Велинград в своя позиция до кмета на града служителите й. Те обвиняват за това бившето ръководство на лечебното заведение, което е поставило новото и целия персонал на болницата в трудна и дори драматична ситуция.

От подписката става ясно, че заради управлението на предишния управител д-р Данчо Гурдев, който бе отстранен предсрочно от Общинския съвет в града, и този месец медиците няма да получат допълнителното си материално стимулиране, а на някои от тях редовните възнаграждения ще бъдат забавени.

Заради "ръководенето" на уличения и в конфликт на интереси с решение на КПКОНПИ лекар, който се кандидатира за кмет на общината в листата на "Продължаваме промяната", болницата е била почти фалирала, пишат още в писмото си до градоначалника от персонала на МБАЛ Велинград.

Според тях оздравителният план, който е изготвен и влязъл в сила, от новото ръководство на болницата, вече дава своите резултати, благодарение и на професионализма, всеотдайността и доказаните качества на медиците.

"Въпреки трудностите, болницата лека по лека се стабилизира като пример за това са заработките за юли и август. Въпреки това натрупаните задължения се оказаха непреодолим фактор за нормалното функциониране на болницата и възможността за реално заплащане на труда", пишат още в позицията си, придружена от подписка, до кмета Коев от болницата. Като допълват, че заради натрупаните задължения одобрението на Общинския съвет за теглене на кредит за оздравяване на болницата ще спомогне за влизане в нормален ритъм на работа на лечебното заведение.

През юли Общинския съвет в града разреши на управителя на МБАЛ Велинград да стартира проучвателна процедура за теглене на кредит за спасяване на болницата от натрупалите се по време на управлението бившия шеф на болницата д-р Гурдев към доставчици в размер на стотици хиляди лева.

В града описват доктор Гурдев като явен критик на сегашния кмет. Много велинградчани се питат как е възможно изобщо да е кандидат за кмет, след като не е роден в града, не е израснал в него и не знае какви са реално неговите проблеми, а също така се забърка в множество скандали.

Преди дни стана ясно, че КПКОНПИ го е глобила с четирицифрена сума заради конфликт на интереси.

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 3 оценки
4/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Христова

Христова

11.09.2023 | 23:21

За него ще гласуват тези с надутите заплати, никой друг.

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?