Следвайте ни

Със стерилизатори за книги се снабди Регионалната библиотека

viber icon

Регионална библиотека“ Никола Фурнаджиев“-Пазарджик закупи три UV-машини за стерилизиране на книги“ Book Sterillizer“, за да дезинфекцира книгите за своите читатели. Машините са перфектни за използване в публични и университетски библиотеки, училища, детски центрове и други. Стерилизират до 6 книги наведнъж за 30 секунди.

Скъпоструващата техника осигурява 99,9 % ефективна защита срещу патогенни бактерии, предотвратява грип от нов тип А /H1N1/, вирус, зародиши, дизентерийна бацила, прах, бацил на дебелото черво, плесен, опортюнистичен вирус на инфекция, COVID-19 и други. Три UV лампи осигуряват максимална стерилизация. Докато книгите се стерилизират в машината, те се и дезодорират от освежител за въздух, инсталиран в устройството. Могат да се стерилизират и други предмети.

РБ“ Н. Фурнаджиев“ изказва благодарност на Община Пазарджик за възможността библиотеката да инвестира в закупуването на тази необходима за дезинфекциране на книгите техника. Трите UV-машини за стерилизиране на книги вече работят в „Заемна за възрастни“, в хранилището и във Филиала на Детския отдел на РБ“ Н. Фурнаджиев“ и читателите могат вече да бъдат спокойни, че книгите, които ползват и заемат от библиотеката, ще бъдат безопасни за здравето им.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?