Следвайте ни

Със спорт, танци и зумба Велинград отбелязва Деня на предизвикателството

viber icon

Община Велинград отново се включва в инициативата Световен ден на предизвикателството.
Денят на предизвикателството се организира за 28-ми път от Българската федерация „Спорт за всички” с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Инициативата е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”, както и от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Целта на тази дългогодишна кампания е да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез спортуване или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.
Всеки е добре дошъл на 22 май /събота/ от 11,00 часа на площад „Н. Гяуров”. Очакват ви забавни спортни игри с награди.
А за днешния ден от програмата на Седмицата на спорта и предизвикатвлството III са обявени 4 открити тренировки. От 17.00 на СК "Бойни спортове" с треньор Николай Цинцев в залата на ЦМП "Йосиф Шнитер" , а от 18:00 часа в залата на плувния комплекс - на СК "Беси" с треньор Красимир Толупов. В същия час, но в залата на ОДК, са репетициите по български народни хора на ТК "Надежда" с ръководители Аделина Пещерска и Надежда Камбурова. От 18:30 в залата на ОНЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1905" с треньора Преслава Тенчева може да се раздвижите със зумба.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?