Следвайте ни

Сърница се присъединява към Седмицата на сираците

viber icon

Община Сърница за пореден път ще се присъедини към традиционното събитие на мюсюлманската общност, известно като Седмицата на сираците. То набира чрез различни благотворителни инициативи средства, с които се подпомагат деца без родители. Тазгодишното издание ще се проведе в събота от 10,30 часа в центъра на родопското градче.

Вижте подробности от съобщението на местната администрация:

На 07.11.2020г. (събота) Мюсюлманските настоятелства и Коран курсовете на гр. Сърница съвместно с Община Сърница канят всички желаещи на Благотворителен базар по случай кампанията "Седмица на сираците", организирана от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България. Събраните средства ще се дарят на деца, останали без родители.
Събитието за гр.Сърница ще се проведе пред сградата на общината при следната организация:
10:30 - 11:00 часа – Организиране на продажбените сергии. Желаещите да се включат с храна или други неща за продаване, трябва да ги занесат най-късно до 11:00 часа пред сградата на общината. Храните задължително да бъдат приготвени в индивидуални добре затворени опаковки за всеки отделен артикул, без посуда за връщане и с препоръчителна цена.
11:00 - 11:30 – Приветствие от официалните гости на събитието и откриване на Благотворителния базар.
11:30 - 13:00 - Същинска част на Базара.

Обръщаме внимание на желаещите да се включат с продукти в базара, както и посетителите, че трябва задължително да носят защитна маска за лице или шлем, както и ръкавици. Следва са спазват отстояние едни от други съобразно указанията на министъра на здравеопазването, като покупките се извършват без струпване на хора пред сергиите. Ще бъде обособен и означен маршрут за преминаване, с който присъстващите задължително се съобразяват, без да се създава струпване на едно място на много хора. Всеки следва да изчаква реда си и да спазва дистанция от другите посетители. Мерките се налагат предвид усложнената епидемиологична обстановка и с цел защита на здравето на гражданите. Поради което призоваваме за отговорно поведение.

В израз на солидарност и добросърдечност към децата останали без родители, Ви каним да се включите в Благотворителния базар с покупка на неща от базара или дарение на средства в поставените за целта каси.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?